Gode råd til skiferien

 
25-11-2012
Gode råd om skiferie

Mange danskere ved ikke nok om det at være på skiferie. Her er nogle gode råd som du bør følge.

Træn inden afrejse
Det er en god ide at forberede sig på de fysiske anstrengelser, der venter på skiferien, især hvis man har et meget stillesiddende job. Det gælder om at få trænet de muskelgrupper, som bliver belastet under en skiferie.

Varm op
Det er altid en god idé at varme op før man tager ud på ski, det er med til at forebygge skader.

Lyt til kroppen
Lyt til kroppens træthedssignaler. Du bruger meget energi på ski. Jo mere trært du er jo større risiko er der for at du laver fejl. Det en god ide at holde regelmæssige pauser og lade op.

Spis godt
Sørg for at spise mad som giver energi. Du bruger som sagt meget energi på en skiferie.

Skiskole
Hvis du er nybegynder, så er det en god ide at tage undervisning, du kan lige så godt lære det rigtigt fra starten.

Forsikringer
Sørg for at forsikringerne i orden. Som minimum bør du have en hjemtransportforsikring, så du ikke kommet til at betale dyrt, hvis uheldet er ude, og du skal transporteres hjem til Danmark.

Solcreme
Husk altid solcreme på pisten. Solen bliver reflekteret i sneen, og det betyder at der er meget stor risiko for at blive solskoldet. Mange undervurdere dette fordi det er koldt, men risikoen har faktisk intet med varme eller kulde at gøre.

Beklædning
Sørg for en god beklædning, der fungere efter forholdende. Skitøj skal sørge for tre ting. Tøjet skal lede sved væk fra kroppen, det skal sørge for at regn, sne og blæst ikke trænger ind og det skal isolere. Det er derfor bedst at have flere lag på. Inderst skal du have et lag af svedtransporterende tøj, derefter skal du have et lag det sørger for at du kan holde varmen og yderst noget tøj der kan holde blæst, regn og sne ude. Flere tynde lag isolere bedst, fordi luften mellem dem isolerer, og samtidig er det let at tage et lag af, hvis du begynder at svede.

Brug hjelm
Hovedet er det man skal passe mest på. Derfor bør både børn og voksne bære hjelm.

Briller
Det er en god ide at bruge solbriller med UV-beskyttelse, smat skibriller til dage med snevejr og blæst.

 
 
Find information om: guiden Ferie Rejser guide
(Hovedkategori: Skiferie)