Gode råd om billeje

 
29-11-2012
Billeje

Her er en række gode råd, hvis du vil leje en bil

Tjek bilen
Tjek altid den bil du vil leje, får du køre afsted. Hvis der er mangle eller skader, så sørg for at gøre opmærksom på det, og sørg for at det findes på skrift, hvis det ender med at du vælger at leje bilen på trods af evt. skader eller mangler.

Skriftlig aftale
Lav altid en skriftlig kontrakt, når du vil leje en bil. I kontrakten skal stå alt som vedrører lejen af bilen f.eks. forsikringer i tilfælde af skader. Læs kontrakten grundig igennem inden du skriver under, og spørge hvis der er noget, som du ikke forstår.

Forsikring
Sørg for at afklare dine forsikringsforhold inden du lejer en bil. Hvis ikke dine almindelige forsikringer dækker dig, når du lejer en bil, så kan du ofte tegne en forsikring, der dækker den tid, hvor du har bilen, der hvor du lejer bilen. Forsikringen bør som minimum dække ansvar, tyveri og kasko.

Benzin
Vær sikker på hvordan du kommer benzin på bilen, og hvilken benzin, der skal i bilen

PapirerUheld
Sørg for at have papirer i bilen, der fortæller hvad du hvem du skal kontakte i tilfælde af motorstop eller andre skader

Kilometerstand og brændstof[
Aflæs kilometerstand inden du kører fra udlejeren og igen med det samme du afleverer bilen. Notér det gerne på kontrakten, så du undgår tvister, når I skal afregne forbruget. Når du lejer en bil, så er den normalt fuldt tanket, og du skal også aflevere den tanket tilbage. Hvis ikke du gør det, så kommer du normalt til at betale en overpris til udlejningsfirmaet for er gøre det.

 
 
Find information om: guide guiden Ferie Rejser
(Hovedkategori: Diverse)