Gode råd når du skal købe campingvogn

 
26-11-2012
Campingvogn

Når du overvejer at købe campingvogn, er der flere ting, du skal overveje. En campingvogn er en større investering, så det er vigtigt at man tænker sig godt om.

Selvom der ikke er så stort et værditab på en campingvogn som på en bil, så kan det være en god idé at leje en campingvogn, inden du køber en campingvogn. Ved at leje kan du og din familien afprøve, om camping nu også er den rigtige ferieform, og du kan finde ud af hvilke behov din campingvogn skal dække.

Ny eller brugt?
Køber du en ny campingvogn, så vil du selv kunne vælge hvilken campingvogn du vil have, og hvordan den skal være indrettet. Den leveres med både garanti og reklamationsret, og der vil sandsynligvis ikke være udgifter til reparationer og andet de første år. Køber du en brugt, så kan du til gengæld spare en del penge i indkøbspris. Der er ofte supplerende udstyr med som f.eks. fortelt, gasflasker og andre ting, som du hvis du køber en ny campingvogn skal ud og købe. På en brugt campingvogn kan der på den anden side komme uforudsete udgifter til reparationer og andet. Hvis den er meget gammel så kan det være svært at skaffe reservedele.

Hvad må bilen trække?
Inden du køber, så skal du finde ud af, hvad din bil må trække. Hvis du skal ud og købe en ny bil, fordi campingvognen er for tung til din bil, så kan drømmen hurtigt blive dyr. Du kan på din bils registreringsattest finde ud af, hvad bilen må trække. Du bør også undersøge reglerne for kørekort, da det almindelige B-kørekort har visse begrænsninger, og nogle tunge campingvogne kan kræve, at du har B/E-kørekort - også kaldet trailerkørekort. Har du kig på en brugt campingvogn, kan det også være en god idé at få den vejet for at tjekke vægten.

Hvad er behov
Hvor mange personer, skal der være plads til?. Vil I have faste senge, så sengen ikke skal pakkes sammen, hver gang I står op?. Hvor meget opbevaringsplads, skal der være? Skal vognen bruges om vinteren?. Lej evt. først en campingvogn, det er den bedste måde at undersøge behovet.

 
 
Find information om: guiden guide Ferie Rejser
(Hovedkategori: Camping)